DIY shorts

Hvor fantastisk er det ikke å kunne lage sine egne shorts? Jeg gikk i gang med et lite DIY prosjekt og det tok ikke lang tid før jeg var ferdig.

Du trenger:

En bukse, saks, kniv, papp, klorin – noe å ha klorinen oppi, vann og hansker.

Under hvert bilde ligger det en beskrivelse av hvordan jeg gjorde det.

1. Buksen før den ble klippet i. 2. Klippet av lengden litt lengre enn jeg ønsker på det ene beinet. 3. Legg buksen sammen og klipp, så det blir likt.
4. Foran etter første klipp. 5. Bak etter første klipp. 6. Vil ha den litt mer skrå så klipper den skråere . Legger det jeg har klipt av bakfrem på det andre beinet. Markert med rosa, og klipper etter for å få det likt.
7. Klipt foran, nå gjenstår det å klippe bak. 8. Prøving etter andre klipp. 9. Kloring. Her begynte jeg å klore den nederste delen av shortsen for å få den lyset mulig. Derfor mye klorin og lite vann. Etter hvert fylte jeg på mer klorin og kloret mer og mer av shortsen. Den lå i klorvannet i ca 1,5 t.
10. Mer kloring. 11. Etter kloring bak, fortsatt våt. 12. Etter kloring foran, fortsatt våt.
13. Nå begynner det gøye. Lage hull, frynser osv. Buksen jeg jobbet med var ikke som andre bukser jeg har jobbet med. Så fikk ikke så lange frynser og tråder som jeg ønsket. 14. Hullene ble heller ikke slik jeg ønsket med å skrape stoffet til en side slik at det bare er grunntrådene som blir igjen. 15. Etter kloring og kutting. Før vask.
16. Etter vask i maskin foran. 17. Etter maskin vask bak. 18. På etter maskinvask foran. 19. Etter maskinvask bak.
 
Utifra bildene ser dere at shortsen ble enda lysere etter maskinvask. Det likte jeg. Som jeg skrev likte jeg ikke helt hvordan buksen er lagd, ettersom det var vanskelig å få frem lange tråder osv. Litt usikker på om jeg liker at den er litt baggy i skrittet. Liker helst tighte bukser, men det er nok en vane sak. Ellers likte jeg hvordan den ble til slutt.
 
Så enkelt er det rett og slett og forandre en ødelagt bukse til en tøff shorts. Skal du prøve?

 

Reklamer

2 tanker på “DIY shorts

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: